Födelsedagskort………

Varför är det så viktigt med dessa födelsedagskort på förskolan? Läser just nu det ena efter det andra inlägget i sociala medier om olika förslag till och frågor om det bästa födelsedagskortet. 

Sedan läser jag Martina Lundströms kloka ord: ”Och med risk för att trampa på en och annan öm tå vill jag ändå lyfta att jag genom åren sett och hört säkert hundratals pedagoger ödsla (och då menar jag verkligen ÖDSLA) reflektions- och planeringstid till att tillverka födelsedagskort för att i nästa andetag klaga på att man inte har tillräckligt med tid till systematiskt kvalitetsarbete.” (Ur hennes blogginlägg om värdegrund)


Visst räcker det väl ändå med att uppmärksamma barnet med ett grattis? Och för den som vill bli mer uppvaktad, sjunga? För faktiskt så är det inte alla barn som uppskattar att bli firade i stor grupp. 

Jag själv har arbetat de senaste åren utan att göra födelsedagskort eller fira i stor grupp och det har gått lika bra det. De barn som velat bli uppmärksammade med att kompisarna sjunger har sagt till om det och då har vi sjungit. Men det har också funnits de barn som tyckt det varit skönt att få slippa. En vårdnadshavare kom en gång och frågade om vi skulle sjunga för hens barn. Svarade att det brukar vi göra om barnet vill. Vad bra, hen gillar inte att bli firad så. En reaktion på ”Födelsedagskort………

  1. Pingback: Fortbildning – Digitala verktyg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s